Blog #6 Werkgeluk….. hou toch op

werkgeluk

Ik lees de afgelopen weken van alles over werkgeluk in blogs en onderzoeken en als iets een trend is dan verschijnen er natuurlijk ook boeken over het onderwerp. Ook vinden met regelmaat congressen plaats over happiness op het werk waar allerlei mensen iets over dit onderwerp willen vertellen en weten hoe dat dan werkt. Ik vertaal werkgeluk naar het naar je zin hebben op je werk en blij zijn met het werk wat je doet. Er zijn ongetwijfeld tal van definities voor maar op hoofdlijnen komt het hier toch op neer.

Als je de titel leest zou je wellicht kunnen denken dat ik hier niet in geloof. Het tegendeel is echter waar. Ik ben ervan overtuigd dat werkgeluk bijdraagt aan een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal en aan successen voor jezelf als wel voor de organisatie.

Waar ik me echter over verbaas, wellicht ook wel over erger, is dat uit die onderzoeken, enquêtes en interviews heel vaak werkgeluk wordt opgehangen aan externe factoren als: “De organisatie is verantwoordelijk voor …”, “Mijn leidinggevende doet zus of zo!”, “Onze organisatie staat daar niet voor open!” En, er zijn nog steeds leidinggevenden die durven beweren dat je hier bent om te werken en thuis mag je dan gelukkig zijn. Huh, echt.

Als je mijn blogs leest, weet je ondertussen waar ik voor sta en wat ik doe. Het zal je dus waarschijnlijk niet verbazen wat mijn mening hierover is; er is maar één iemand verantwoordelijk voor je werkgeluk en dat ben jij! Of denk je daar echt nog steeds anders over? Jij bent zelf verantwoordelijk voor je werkgeluk. Hoe dat geluk ervoor jou er uitziet, is waarschijnlijk ook anders dan dat van anderen en dat is helemaal prima. Dat brengt wel met zich mee dat leidinggevenden, die wel begrijpen dat werkgeluk van essentieel belang is voor het succes van het bedrijf en voor bedrijven die wel het beste met hun medewerkers voor hebben, het niet gemakkelijk is om te voldoen aan de wensen van al die werknemers zodat ze gelukkig kunnen zijn.

Het werken voor een organisatie brengt met zich mee dat er bepaalde kaders zijn zoals tijd, geld en kwaliteit. En binnen die kaders moeten de producten en diensten worden geleverd waar de klanten om vragen. Binnen die kaders is het dan ook aan jou om ervoor te zorgen dat je er gelukkig kunt zijn. Als dat niet de plek is voor jou om gelukkig te zijn……… GO……..want je besteedt waarschijnlijk veel tijd op en aan je werk en in die tijd wil je toch gelukkig zijn, het naar je zin hebben?

Hoe doe je dat dan? Start met de volgende vragen aan jezelf te stellen: Waar word ik gelukkig van in mijn werk? Wanneer ben ik gelukkig en zorg ik dat het zo blijft? Hoe ziet dat er voor me uit, wat voel ik, wat doet het met me? Dat is de start, het voor jezelf helder hebben hoe werkgeluk ervoor jou uitziet. Zie het voor je, voel het en ga het regelen. Je kunt meer voor elkaar krijgen dan je denkt.

 

“Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs.” – Farrah Gray