Eendaagse MasterClass
Persoonlijk Leiderschap voor Leidinggevenden

MasterClass Personal Leadership

Waarom deze MasterClass?

Iedereen wil vrijheid. Het is zelfs een grondrecht. Met vrijheid bedoelen wij de vrijheid om jezelf te zijn; om de persoon te zijn die je wilt zijn en te leven zoals je wilt leven. We zijn allemaal geboren als vrije mensen maar in ons leven lijken we geleidelijk die vrijheid te verliezen, we geven het zelfs op. We laten ons leiden door systemen en door wat anderen van ons denken of verwachten.

Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je je vrijheid terugkrijgt om van daaruit jezelf en anderen op effectieve wijze te leiden. Je kunt anderen of je team niet goed aansturen, als je niet effectief bent in het leiden van jezelf. Om succesvol leiding te geven, is het van belang om je persoonlijke rol binnen het leiderschapsproces beter te begrijpen. Door duidelijkheid voor en vertrouwen in jezelf en verbetering van je persoonlijke leiderschap, is het mogelijk om anderen op een succesvolle manier positief te beïnvloeden en te leiden.

Voor jou als leidinggevende is het belangrijk om vanuit jouw persoonlijke vrijheid anderen te leiden!

De MasterClass is een interactief leiderschapsprogramma van één dag. De ochtend gaat over jou als leidinggevende en de middag gaat over jou als leidinggevende en de mensen met wie jij samenwerking wilt creëren.

Deze MasterClass is voor jou als…

-je een leidinggevende bent die de kwaliteit van je leiderschap wil verbeteren.
-je een toekomstige of startende leidinggevende bent die de basistechnieken van persoonlijk leiderschap wil leren.
-je een zelfstandige bent die je ondernemerschap een boost wilt geven.
-je een professional bent die wil verkennen wat er nog meer mogelijk is in je carrière en leven.

Wat kun je verwachten als je deze MasterClass hebt gevolgd?

-Je weet hoe je voor jezelf vrijheid kunt creëren zodat je onafhankelijk, zelfstandig, verantwoordelijk en intuitief keuzes maakt op professioneel en persoonlijk gebied.
-Je bent efficiënter en productiever door de dingen te doen zoals ze van nature zijn. Je wordt productief zonder het zo druk te hebben. Je bent  meer gefocust en je hebt meer energie waardoor je meer bereikt met minder.
-Je bent meer gemotiveerd en geïnspireerd. Het uitoefenen van persoonlijk leiderschap betekent dat je weet wat ze goed doet en dat je weet waarom je het in de eerste plaats doet. Werk is niet alleen maar werk. Het is jouw kans om met jouw talenten bij te dragen aan mensen en de ideeën waarin ze geloven.
-Je bent in staat om de verschillende delen van je leven te verbinden. Een belangrijk aspect van persoonlijk leiderschap is namelijk het vermogen om zakelijk en privéleven te verbinden en niet te scheiden. Na de MasterClass ben je nog steeds toegewijd aan je werk, maar de toewijding ondersteunt jouw persoonlijke leven.
-Je krijgt meer vrije tijd, weet hoe je tot keuzes komt en je hebt meer controle. Je leert om de belangrijkste dingen voorop te stellen en sommige dingen te laten gebeuren.
-Je weet hoe je je ambities waar kunt maken.
-Je leert op je innerlijke te concentreren en te vertrouwen waardoor je effectiever wordt naar buiten. Naarmate je jezelf verbetert, verbeteren je team, je organisatie en je eigen resultaten!

Wat is het niveau?

Het is een MasterClass die:
-Duidelijk maar niet simplistisch is
-Wijsheid biedt, maar niet alleswetend is
-Ambitieus maar niet onbereikbaar is
-Inzichtelijk maar niet academisch is
Van jou verwachten we dat je ervoor openstaat om kritisch naar jezelf te kijken en de moed hebt om het geleerde toe te passen.

Praktische informatie

Data:

– Dinsdag 17 maart 2020
– Woensdag 18 maart 2020

Maximaal aantal deelnemers:

12

Locatie:

Hofstede de Nieuwe Ham Haarzuilens.

De MasterClasses vinden plaats in een natuurlijke omgeving.

Programma:

09.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
09.30 uur: Aanvang van de MasterClass
13.00 uur: Lunch
17.00 uur: Afsluiting

Je investering:

EUR 495 per persoon (btw 0%)

Taal:

Nederlands

Je kunt echt veel meer dan je denkt!
Nieuwsgierig? We zien je graag bij de MasterClass.

Wat vinden anderen eigenlijk van onze MasterClasses?

Wie zijn je trainers?

Peter Henssen MBA (1962)

Peter HenssenAl in mijn jeugd heb ik vrijheid ervaren en geleerd wat het me kan brengen en toch ben ik het onderweg ergens kwijt geraakt. Op de een of andere manier ben ik gaan doen wat anderen van me verwachtten en ondanks een goed leven was er steeds het gevoel dat er iets ontbrak. In mijn werk heb ik altijd leidinggevende functies gehad, daar heb ik een talent voor. Door de successen maar ook door de mislukkingen daarin heb ik ervaren wat de impact is van leidinggeven op anderen, de verantwoording die het met zich meebrengt en hoe ik uiteindelijk succesvol ben geworden in mijn leven. Ik zie in mijn omgeving, bij mensen die me inspireren, dat persoonlijke vrijheid hun succesfactor is. Vrijheid is namelijk een belangrijke factor voor een goed en effectief leiderschap. Vanuit onafhankelijkheid, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en intuïtie is het mogelijk anderen te faciliteren om samen succesvol te zijn. Door mezelf te ontwikkelen, heb ik mijn vrijheid teruggevonden en dat helpt me succesvol te zijn. Ik geloof erin dat iedereen dat kan leren en doen. Dat is wat ik nu doe: anderen leren hun vrijheid te creëren zodat ze van daaruit de richting kunnen bepalen voor het leven dat zij willen. Alles begint ten slotte bij jezelf. NO GUTS, NO FREEDOM.

Katja Visser (1969)
Katja VisserIn 2006 verandert mijn leven. Na verschillende commerciële functies in het bedrijfsleven, besluit ik een half jaar vrijwilligerswerk te gaan doen met kinderen in Peru. Na terugkomst in Nederland wilde ik de wereld veranderen. Ik zet daarom stichting StartUp4kids in 2009 op om kinderen leiderschapsprogramma’s aan te bieden in ontwikkelingslanden. Door ze te leren over zichzelf en het bijbrengen van sociale en financiële vaardigheden hebben ze zelf de gereedschappen in handen om een onafhankelijk leven te kunnen leiden. Door het volgen van een persoonlijk ontwikkelingstraject en opleidingen tot trainer en master trainer in het programma van Aflatoun dat wij gebruiken, kom ik erachter dat ik het geven van trainingen in persoonlijk leiderschap het allerleukste vind. Een tweede stichting, Experience4Life Foundation, volgt en ik ga aan de slag met kinderen en vluchtelingenvrouwen in Nederland. Maar eind 2018 wordt mijn droom waar, samen met Peter emigreer ik naar Botswana om daar vrouwen, kinderen en leidinggevenden met mijn voeten in het witte zand persoonlijk leiderschapstrainingen te geven en af en toe in Nederland, samen met Peter.

Wil je meer weten over ons en wat we doen?

Neem een kijkje op onze Engelstalige website.

Personal leadership