MasterYourLifeClass
De leiderschapsreis naar jezelf in Botswana

MasterClass Personal Leadership

Waarom organiseren wij deze persoonlijk leiderschapsreis naar jezelf?

Omdat iedereen vrij wil zijn! Dit is zelfs een grondrecht. Als wij het hebben over vrijheid, dan bedoelen wij de vrijheid om jezelf te zijn; om die persoon te zijn die je wilt zijn, te leven zoals je wilt leven en je dromen te laten uitkomen.

We zijn allemaal geboren als vrije mensen en in ons leven lijken we geleidelijk die vrijheid te verliezen of we geven het zelfs op. We laten ons leiden door systemen en door wat anderen van ons denken of verwachten. Er lijkt altijd maar meer te zijn wat we moeten doen. Het voelt alsof het nooit genoeg is.

Vooral aan tijd lijkt het te ontbreken. Dromen waarmaken of je eigen weg volgen, stellen we steeds uit of doen helemaal niet. Met als resultaat teleurstelling, ontevredenheid, frustratie en spijt. Kun je dan jezelf nog wel zijn? Wie ben je?

Wij geloven juist in het nu waarmaken van je dromen. Dit begint met het terugvinden van je vrijheid om de keuzes te maken die je brengen waar jij wilt zijn. Het is de basis voor alles wat je wilt doen in je leven, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Wij noemen dat persoonlijk leiderschap, de regie over je eigen leven.

Want als je als leidinggevende, ondernemer of professional op welk vlak dan ook niet jezelf kunt zijn en niet jouw kracht ten volle kunt inzetten, waarom zou je het dan nog doen? Waarom zou je tijd besteden aan zaken die niet bijdragen aan jouw potentie, jouw doelen en jouw leven!? Hoe zinvol is het dan wat je doet?

“Persoonlijk leiderschap is het vermogen om je denken te kristalliseren en de exacte richting voor je eigen leven te bepalen, je in te zetten om die richting uit te gaan en vervolgens vastberaden actie te ondernemen om alles te verkrijgen, te bereiken of te worden wat jij identificeert als het ultieme doel in je leven. Het betekent dat je de principes van leiderschap op jezelf toepast voor succes op je werk en in je leven.”

Alles wat we je tijdens de MasterYourLifeClass leren, hebben we zelf ervaren, onderzoek naar gedaan, kennis over opgedaan en voeren we zelf uit. Je gaat zien waar het ons gebracht heeft. Als je jouw vrijheid wilt hervinden en je dromen wilt gaan waarmaken dan heten we je van harte welkom op jouw leiderschapsreis in Botswana. Het leven heeft zoveel te bieden en is echt fantastisch!

Waarom in Afrika, Botswana?

Botswana is de bakermat van de moderne mens (Homo Sapiens) en ondanks dat Botswana ondertussen een redelijk ontwikkeld land is, heeft het nog steeds die oerwildernis en wildlife.

Filosofen en dichters zijn altijd de wildernis in gegaan om inspiratie op te doen, om eenzaamheid, helderheid en creativiteit te vinden. Zij begrepen al de positieve invloed van de verbinding met de natuur.

Een van de belangrijkste voorwaarden om je persoonlijke vrijheid te creëren is door je weer te verbinden met de natuur. Hiervoor nemen we je mee naar onze semi-spirituele plek waar je het gevoel weer hebt compleet verbonden te zijn met alles en dat wordt nog eens extra gestimuleerd wanneer je ’s nachts het brullen van een leeuw hoort, wanneer je de warme hand van een stamhoofd schudt op de Afrikaanse manier, je de warme adem van een olifant voelt en de luide stormloop van de buffelhoeven hoort. Je innerlijke ontdekkingsreiziger en het binnenste deel van je DNA dat Afrika nooit heeft verlaten, wordt weer aangesproken.  Je voelt het leven!

Je gaat Afrika ervaren, onder de grootsheid van het universum. Plotseling is er weer die band tussen jou en dat universum. Dit is het moment waar je je leven lang aan vast gaat houden en dat de deur te opent en je leven volledig gaat veranderen.

“Tijdens het programma Tokidoki van Paulien Cornelissen hoorden we voor het eerst het Japanse woord ‘yugen’. Dit betekent zoiets als het gevoel wat je bekruipt als je alleen in de natuur bent en je het overweldigende gevoel van het universum ervaart.”

De natuur helpt je om een ​​bepaalde set voorwaarden te creëren van waaruit je nieuwe inzichten krijgt. Deze krijgen we wanneer we ontspannen, open en alert zijn. En, wij kennen deze plek, wij leven op deze plek, wij voelen deze plek en wij houden van deze plek. Dit is ons thuis en je bent meer dan welkom om op onze Phazama Farm te ‘yugen’ en je vrijheid weer te vinden naar het leven wat JIJ wilt!

Hoe ziet jouw gemiddelde dag er tijdens de MasterYourLifeClass uit?

De dagen tijdens de MasterYourLifeClass variëren, maar er is wel een rode lijn. Elke dag ben je in de natuur en krijg je opdrachten om je focus te houden op hetgeen waar je voor gekomen bent. Daarnaast krijg je theorie en uitleg over waarom je doet wat je doet (of juist niet doet) om jouw vrijheid te creëren. Er zijn rustmomenten, er is tijd voor individuele of gezamenlijke reflectie en er is altijd wel weer een nieuw avontuur….

Wat neem je mee terug naar huis?

Je krijgt hernieuwde focus, je weet de richting die je op wilt gaan, obstakels zijn opgeruimd of je weet hoe je ze kunt opruimen, je gaat concrete stappen maken, je zelfvertrouwen is vergroot en je manier van denken is anders, je durft weer te vertrouwen op je intuitie en je hebt een onbeschrijfelijke ervaring gehad. Je bent gecommitteerd om je doelen te bereiken en je dromen waar te gaan maken.

Praktische informatie

Data:

Informatie volgt.

Maximaal aantal deelnemers:

8

Programma:

Meer informatie vind je op onze Engelstalige pagina en website.

Locatie:

Phazama Farm, Tsutsubega, Maun, Okavango Delta, Botswana

Je investering:

EUR 7.850 per persoon (btw 0%)

Inclusief:

 • Privévervoer van en naar de luchthaven in Maun
 • Alle middelen en materialen voor de training ter plaatse
 • Drie coachingsessies na de training
 • Een luxe eenpersoonstent met eigen douche en toilet tijdens je verblijf op de Phazama Farm
 • Alle maaltijden (7x ontbijt, 7x lunch en 7x diner) en niet-alcoholische dranken, water, koffie en thee
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens een verblijf in de Okavango Delta
 • Alle toegangsprijzen en lokale belastingen

Exclusief:

 • Retourticket naar Maun
 • Reis- en / of annuleringsverzekering
 • Fooien (voor bestuurder, gids)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Mogelijke vaccinaties

Taal:

Nederlands en Engelssprekende gids in de delta.

Organisatie van je reis:

Als je wilt. kun je dit regelen via onze partner Laura Hogervorst van ConnectingJourneys

NB:

Ook voor individuen hebben wij een programma!

Spreekt dit je aan? Ben je geïnspireerd om je vrijheid weer terug te pakken? Zegt je stemmetje: “Deze keer ga ik er iets aan doen”? Start je avontuur in juni 2020 bij onze MasterYourLifeClass in Botswana!

Bekijk onze trailer!

Wie zijn je trainers?

Peter Henssen MBA (1962)

Peter HenssenAl in mijn jeugd heb ik vrijheid ervaren en geleerd wat het me kan brengen en toch ben ik het onderweg ergens kwijt geraakt. Op de een of andere manier ben ik gaan doen wat anderen van me verwachtten en ondanks een goed leven was er steeds het gevoel dat er iets ontbrak. In mijn werk heb ik altijd leidinggevende functies gehad, daar heb ik een talent voor. Door de successen maar ook door de mislukkingen daarin heb ik ervaren wat de impact is van leidinggeven op anderen, de verantwoording die het met zich meebrengt en hoe ik uiteindelijk succesvol ben geworden in mijn leven. Ik zie in mijn omgeving, bij mensen die me inspireren, dat persoonlijke vrijheid hun succesfactor is. Vrijheid is namelijk een belangrijke factor voor een goed en effectief leiderschap. Vanuit onafhankelijkheid, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en intuïtie is het mogelijk anderen te faciliteren om samen succesvol te zijn. Door mezelf te ontwikkelen, heb ik mijn vrijheid teruggevonden en dat helpt me succesvol te zijn. Ik geloof erin dat iedereen dat kan leren en doen. Dat is wat ik nu doe: anderen leren hun vrijheid te creëren zodat ze van daaruit de richting kunnen bepalen voor het leven dat zij willen. Alles begint ten slotte bij jezelf. NO GUTS, NO FREEDOM.

Katja Visser (1969)
Katja VisserIn 2006 verandert mijn leven. Na verschillende commerciële functies in het bedrijfsleven, besluit ik een half jaar vrijwilligerswerk te gaan doen met kinderen in Peru. Na terugkomst in Nederland wilde ik de wereld veranderen. Ik zet daarom stichting StartUp4kids in 2009 op om kinderen leiderschapsprogramma’s aan te bieden in ontwikkelingslanden. Door ze te leren over zichzelf en het bijbrengen van sociale en financiële vaardigheden hebben ze zelf de gereedschappen in handen om een onafhankelijk leven te kunnen leiden. Door het volgen van een persoonlijk ontwikkelingstraject en opleidingen tot trainer en master trainer in het programma van Aflatoun dat wij gebruiken, kom ik erachter dat ik het geven van trainingen in persoonlijk leiderschap het allerleukste vind. Een tweede stichting, Experience4Life Foundation, volgt en ik ga aan de slag met kinderen en vluchtelingenvrouwen in Nederland. Maar eind 2018 wordt mijn droom waar, samen met Peter emigreer ik naar Botswana om daar vrouwen, kinderen en leidinggevenden met mijn voeten in het witte zand persoonlijk leiderschapstrainingen te geven en af en toe in Nederland, samen met Peter.

Op onze Engelstalige website vind je meer informatie over ons, het programma en de resultaten. Maar we kunnen natuurlijk ook even een videobelafspraak met je maken zodat we je alles kunnen vertellen over deze levensveranderende leiderschapsreis.

Personal leadership