Your menu is empty or not selected! How to config a menu

De oproep voor jouw leiderschapsavontuur in Botswana:
Master Your Life Adventure

Dit is de roep voor jou om op avontuur te gaan!

Stel je eens voor….

dat je elke dag wakker wordt op je favoriete plek, dat je samen bent met wie je wilt zijn en dat je de dag die voor je ligt gaat besteden met waar je hart ligt, waar je goed in bent en waar je anderen of de wereld mee verder helpt. Dus, dat je een autonoom en zinvol leven leidt. Sluit je ogen en stel het je eens voor. Het kan werkelijkheid worden!

Ons avonturenverhaal

Er waren een twee mensen…

We hadden een goed leven in Nederland zoals dat wellicht door de buitenwereld gezien werd. Toch misten er al die tijd een paar elementen. Het belangrijkste wat ontbrak was persoonlijke vrijheid, leven in pure natuur en een zinvol leven leiden in alles wat we doen. Wij wisten dat we niet zouden vinden wat we wilden als we letterlijk en figuurlijk zouden blijven waar we waren. Want om ons levensdoel te vinden, te ontdekken wat onze prioriteiten zijn en wie we echt zijn, dan moesten we naar een plek waar we één konden zijn met de natuur, waar geen afleiding was en waar we echt tot rust konden komen; een plek waar we zouden voelen dat we leven. Dit zou een ontdekkingsreis gaan worden en we wisten dat we dingen zouden gaan doen die we niet eerder hadden gedaan. Maar, we zouden het avontuur zeker aangaan want het leven is te kort om het niet te doen!

Die twee mensen waren wij Peter Henssen en Katja Visser!

Het moment dat we voet aan de grond zetten in Afrika, werden we overvallen door een enorm gevoel van thuiskomen. Dit gevoel is niet te beschrijven, maar als het er is dan weet je het. We voelden en wisten het, we wilden voorgoed naar Afrika maar waar precies, hoe en wat was nog een groot vraagteken. We hebben ons daarom daar laten inspireren door de natuur. We hebben opnieuw leren kijken, leren vertrouwen op ons gevoel en onze intuïtie en we hebben onszelf vragen gesteld als: “Wie willen we zijn?”, “Waar worden we gelukkig van?”, Wat vinden we belangrijk?” en “Welke dingen die we nu in ons leven hebben, zijn overbodig?”

Na een aantal keren Afrika bezocht te hebben, op verder onderzoek te zijn gegaan, bewust te hebben gekeken naar wat wij belangrijk vinden in wat we doen, ontdekten we al snel de plek waar we moesten zijn, Botswana! En we vonden ook een rode lijn in wat wij het allerbelangrijkste vinden. We kwamen erachter dat dit persoonlijke vrijheid was, ruimte! Ruimte, niet zozeer in huis maar in ruimte om ons heen, dus niet meer hutjemutje op elkaar met overal geluid van industrie en auto’s, maar wonen in de natuur en ruimte om te doen waar we blij van worden en om bij te kunnen dragen aan een betere wereld. We ontdekten dat we daar steeds beter in werden, vooral door te doen en te blijven leren maar ook door anderen iets te leren, ze te inspireren en ze iets waardevols mee te geven.

Nadat we zelf alles op een rijtje hadden, wisten hoe we wilden dat ons leven eruit zou zien en er echt in gingen geloven, viel alles op zijn plek. Op dat moment begon ons Botswana-avontuur.

Inmiddels is het niet meer alleen ons avontuur maar nemen we steeds meer mensen zoals jij mee op avontuur naar zichzelf en het doel dat ze in hun leven hebben. Groot of klein, dichtbij of ver weg, het maakt niet uit, het is jouw doel!

We zien om ons heen dat veel mensen, heel veel mensen, worstelen met dezelfde vragen die wij hadden over de invulling van hun leven. Veel mensen zitten in de spagaat tussen doen wat anderen van hen verwachten en doen wat hoort in plaats van doen wat hun hart hen ingeeft. Door allerlei factoren zijn de meeste mensen bezig met wat anderen van hen verwachten. Wij hebben ons ten doel gesteld om anderen te helpen hun autonomie terug te vinden zodat ze kunnen zijn wie ze willen zijn en dat ze doen wat ze willen doen.

Wil je het anders in je leven en durf je het avontuur aan om uit te vinden wie je wilt zijn en waar je hart echt naar uitgaat? We nodigen jou graag uit om met ons mee op avontuur te gaan. Vergis je niet, we zijn uitstekend getraind en breed opgeleid, hebben veel ervaring en kennis op het gebied van persoonlijk leiderschap, coaching en natuurlijk van de bush in Botswana!

Hoe ziet jouw Afrikaanse avontuur eruit?

Zodra jij geland bent op de luchthaven in Maun (Botswana) nemen wij je, samen met gelijkgestemden, mee op een twaalfdaags avontuur op onze Phazama Farm en de nabije omgeving. Wij wonen in een van de mooiste natuurgebieden ter wereld, de Okavango Delta. Niet zo ver van onze farm liggen ook de Makgadikgadi zoutpannen. Dit is de plek waar de eerste mens, zoals we die nu zijn, haar oorsprong vindt. Botswana is een redelijk ontwikkeld land maar heeft nog het unieke ongerepte Afrikaanse landschap met het daarbij behorende wildlife, zoals de welbekende Big Five. Je gaat dit allemaal beleven en je gaat terugkomen op een plek die nog steeds in jouw genen zit.

Je gaat op avontuur, op zoek naar jezelf en je gaat antwoorden vinden op jouw vragen door in die pure oernatuur te zijn, door de lezingen die we je geven en de praktische oefeningen die je gaat doen. En, elke dag heb je de kans om oog in oog te staan met de Big Five.

Jouw eigen metaforische ‘Big Five’

In deze sferen en tijdens de (her)ontdekking van het leven dat je wenst, leren we je hoe je de voorwaarden kunt creëren om dit te bereiken. Je krijgt alle gereedschappen om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke Big Five (jouw vijf belangrijkste doelen) zodat de dromen die je visualiseert uitkomen en je een leven van overvloed en tevredenheid kunt gaan leiden.
Volgens een oud inheems gebruik van de Batswana en de SAN Bushmen filosofie van ‘Botho’ (Ubuntu*),  sluiten we iedere dag af bij het kampvuur onder de waanzinnige Afrikaanse sterrenhemel waar we met elkaar onze ervaringen delen, waar we de vrijheid hebben om uit te spreken wat we denken zonder dat daarover wordt geoordeeld en waar we van elkaar leren. In jouw luxe tent ben je daarna weer alleen met jezelf en de spannende geluiden van de Afrikaanse nacht…

* Ubuntu betekent menselijkheid en mededogen: open jezelf door je te verbinden met de natuur en de mensen om je heen.

Het doel van je avontuur

Kortom, het doel van dit avontuur is om te (her) ontdekken wie je bent door twee aspecten: je aanleg/talent en dat je ervan moet houden. Dit betekent dat je elke dag als je wakker wordt ernaar uitkijkt om het opnieuw te doen en als je ermee bezig bent, wil je niet stoppen. Om te vinden wie je bent, moet je vrij zijn in je hoofd en zonder afleiding van de buitenwereld. Tijdens het avontuur krijg je alle tools om je vrijheid te vinden en te (her) ontdekken wie je bent. Vervolgens ga je je Big Five-doelen definiëren. Dit doe je weg van je dagelijkse routine en invloeden, met hulp van de natuur en ons.
Als je houdt van wat je doet en je bent er goed in, presenteer je maximaal. Dat is jouw doel!

Autonomie betekent voor ons vrij zijn om je eigen leven te leiden en je verantwoordelijkheid te nemen voor dat leven in wederzijdse afhankelijkheid met zorg voor je omgeving, de samenleving en de wereld.

Binnenkort meer informatie over dit avontuur in Botswana!

Bekijk deze film als je wilt zien hoe avontuurlijk het leven kan zijn!