Your menu is empty or not selected! How to config a menu

Knuffelen met de natuur

Knuffelen met de natuur

Als klein meisje neemt mijn vader me mee uit wandelen en hij leert me de namen van alle planten en bloemen die we tegenkomen…smeerwortel, fluitenkruid, weegbree, groot en klein hoefblad en ga zo maar even door. Menigeen, waarmee ik later ga wandelen, leer ik op mijn beurt de namen van deze bloemen en planten. Tegen Pinksteren verschijnen ook altijd weer de pinksterbloemen en ik houd de slootkanten aan de Weverskade goed in de gaten want trouw pluk ik elk jaar deze zachtlila bloemetjes voor mijn mams.

Jarenlang fiets ik naar school van Maassluis naar Vlaardingen en ik geniet van het voorjaar als het fluitenkruid en het koolzaad in bloei staat….een wit met gele bloemenpracht langs de hele Zuidbuurt.

De natuur blijft me trekken, meerdaagse voettochten leg ik af in de ongerepte natuur in Canada, Peru, Chili, Argentinië en Brazilië. Mijn thuisbasis blijft echter Nederland, de drukke overbevolkte randstad met aangelegde natuur wel te verstaan. Naar mate ik ouder word, werk ik steeds meer en ben ik nog maar sporadisch in de natuur te vinden maar voornamelijk achter mijn computer of telefoon. Ik kom daardoor steeds verder van mezelf te staan en wonder boven wonder behoud ik nog wel enige creativiteit en inspiratie.

December 2012…Peter en ik gaan naar Zuid-Afrika en Botswana. In een gehuurde 4×4 rijden we van natuurpark naar natuurpark en kamperen we in de bush. Internet werkt niet. We zijn samen, alleen op de wereld op een plek waar ik me meteen thuisvoel. Het gevoel is zo sterk en ook bij Peter. Het alleen zijn in de natuur brengt ons terug naar onszelf en het diepe gevoel van thuis zijn.

December 2018…Peter en ik emigreren naar huis, naar een prachtige plek aan de rand van de Okavango Delta. Elke dag verschijnen er nieuwe diertjes of komen dezelfde diertjes weer even langs op hun doortocht door de natuur. Het enige geluid wat we horen komt overdag van vogels, krekels, eekhoorntjes en door het struikgewas glijdende slangen. Aan het begin van de avond vliegen de vleermuizen uit op zoek naar wel drieduizend vliegen- en muggenhapjes per nacht. Dieper in de nacht horen we de huilende hyena en als we geluk hebben brullende leeuwen en trompetterende olifanten. Bij zonsopgang start het vogelkoor weer op en komen de aapjes even kijken. Deze cyclus dag in dag uit geeft me rust en laat me genieten van de schoonheid van de mooie vogels en dieren.

Inmiddels woon ik alweer drie maanden in de natuur. Ik ontdek dat ik ineens heel goed kan ruiken en een nieuwe wereld gaat voor me open. Mijn gehoor wordt sterker en ik kan het horen als er een slang in de buurt is en ik kan je vertellen dat die niet veel geluid maken. De natuur zet al mijn zintuigen open en ik weet ineens dingen die ik nooit heb geleerd. Elke dag en ieder moment geniet ik en het maakt ons pad en onze missie in het leven duidelijk. Ja ik knuffel met de natuur want het geeft me rust en inspiratie en daarmee komt mijn creativiteit weer helemaal tot bloei. En bomen knuffelen? Dat is wellicht een volgende stap 🙂

Tijdens onze trainingsprogramma’s van Leadership2Impact maken we gebruik van de kracht van de natuur en hoe die jou inspireert tot jezelf te komen en wat jouw doel in je leven is.

Nieuwsgierig? Kom dan op 14 mei werken aan jouw persoonlijk leiderschap op natuurlijk een mooie plek in de natuur vlakbij Haarzuilens…

Meer informatie vind je via https://leadership2impact.com/eendaagse-masterclass/

Kata Visser

Comments

  1. Hello.This article was really remarkable, particularly because I was looking for thoughts on this issue last Thursday.

  2. Greetings I am so grateful I found your webpage, I really found you by mistake, while I was browsing on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like to say cheers for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great work.

  3. “Very interesting information!Perfect just what I was searching for!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.