Knuffelen met de natuur

Knuffelen met de natuur

Als klein meisje neemt mijn vader me mee uit wandelen en hij leert me de namen van alle planten en bloemen die we tegenkomen…smeerwortel, fluitenkruid, weegbree, groot en klein hoefblad en ga zo maar even door. Menigeen, waarmee ik later ga wandelen, leer ik op mijn beurt de namen van deze bloemen en planten. Tegen Pinksteren verschijnen ook altijd weer de pinksterbloemen en ik houd de slootkanten aan de Weverskade goed in de gaten want trouw pluk ik elk jaar deze zachtlila bloemetjes voor mijn mams.

Jarenlang fiets ik naar school van Maassluis naar Vlaardingen en ik geniet van het voorjaar als het fluitenkruid en het koolzaad in bloei staat….een wit met gele bloemenpracht langs de hele Zuidbuurt.

De natuur blijft me trekken, meerdaagse voettochten leg ik af in de ongerepte natuur in Canada, Peru, Chili, Argentinië en Brazilië. Mijn thuisbasis blijft echter Nederland, de drukke overbevolkte randstad met aangelegde natuur wel te verstaan. Naar mate ik ouder word, werk ik steeds meer en ben ik nog maar sporadisch in de natuur te vinden maar voornamelijk achter mijn computer of telefoon. Ik kom daardoor steeds verder van mezelf te staan en wonder boven wonder behoud ik nog wel enige creativiteit en inspiratie.

December 2012…Peter en ik gaan naar Zuid-Afrika en Botswana. In een gehuurde 4×4 rijden we van natuurpark naar natuurpark en kamperen we in de bush. Internet werkt niet. We zijn samen, alleen op de wereld op een plek waar ik me meteen thuisvoel. Het gevoel is zo sterk en ook bij Peter. Het alleen zijn in de natuur brengt ons terug naar onszelf en het diepe gevoel van thuis zijn.

December 2018…Peter en ik emigreren naar huis, naar een prachtige plek aan de rand van de Okavango Delta. Elke dag verschijnen er nieuwe diertjes of komen dezelfde diertjes weer even langs op hun doortocht door de natuur. Het enige geluid wat we horen komt overdag van vogels, krekels, eekhoorntjes en door het struikgewas glijdende slangen. Aan het begin van de avond vliegen de vleermuizen uit op zoek naar wel drieduizend vliegen- en muggenhapjes per nacht. Dieper in de nacht horen we de huilende hyena en als we geluk hebben brullende leeuwen en trompetterende olifanten. Bij zonsopgang start het vogelkoor weer op en komen de aapjes even kijken. Deze cyclus dag in dag uit geeft me rust en laat me genieten van de schoonheid van de mooie vogels en dieren.

Inmiddels woon ik alweer drie maanden in de natuur. Ik ontdek dat ik ineens heel goed kan ruiken en een nieuwe wereld gaat voor me open. Mijn gehoor wordt sterker en ik kan het horen als er een slang in de buurt is en ik kan je vertellen dat die niet veel geluid maken. De natuur zet al mijn zintuigen open en ik weet ineens dingen die ik nooit heb geleerd. Elke dag en ieder moment geniet ik en het maakt ons pad en onze missie in het leven duidelijk. Ja ik knuffel met de natuur want het geeft me rust en inspiratie en daarmee komt mijn creativiteit weer helemaal tot bloei. En bomen knuffelen? Dat is wellicht een volgende stap 🙂

Tijdens onze trainingsprogramma’s van Leadership2Impact maken we gebruik van de kracht van de natuur en hoe die jou inspireert tot jezelf te komen en wat jouw doel in je leven is.

Nieuwsgierig? Kom dan op 14 mei werken aan jouw persoonlijk leiderschap op natuurlijk een mooie plek in de natuur vlakbij Haarzuilens…

Meer informatie vind je via https://leadership2impact.com/eendaagse-masterclass/

Kata Visser

Comments

 1. Wow, incredible weblog format! How long have you been running a blog for? you made running a blog look easy. The total look of your site is great, as smartly as the content!

 2. I like this site its a master peace ! Glad I found this on google .

 3. I am glad to be one of many visitants on this great site (:, thanks for putting up.

 4. I like this web blog so much, saved to fav.

 5. There are definitely loads of particulars like that to take into consideration. That may be a nice point to deliver up. I provide the ideas above as general inspiration however clearly there are questions like the one you deliver up the place crucial thing can be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged round issues like that, however I am positive that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys really feel the impression of only a second’s pleasure, for the remainder of their lives.

 6. Yay google is my king helped me to find this outstanding website ! .

 7. Definitely believe that that you said. Your favourite reason appeared to be at the web the simplest factor to understand of. I say to you, I definitely get irked at the same time as other people think about issues that they plainly do not understand about. You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 8. I will right away snatch your rss as I can’t find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please allow me recognise in order that I could subscribe. Thanks.

 9. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 10. Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work!

 11. I like studying and I conceive this website got some really useful stuff on it! .

 12. I’m curious to find out what blog system you happen to be working with? I’m having some minor security issues with my latest website and I’d like to find something more secure. Do you have any recommendations?

 13. Some truly select articles on this web site, saved to favorites.

 14. I just could not depart your site before suggesting that I actually enjoyed the standard info a person provide for your visitors? Is gonna be back often in order to check up on new posts

 15. Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 16. Thanks for all your efforts that you have put in this. very interesting info .

 17. The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 18. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

Leave a Reply

Your email address will not be published.